SVEČANA DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA FONDA „BOŽA TVRTKOVIĆ“ 2012. GODINE

U Domu kulture 14. lipnja 2012. održana je svečana podjela nagrada "Fonda Boža Tvrtković" za šk.god. 2011./2012. Okupili su se učenici i profesori bjelovarskih srednjih škola kako bi podijelili trenutke radosti s najuspješnijim razrednim odjelima, učenicima i profesorima, a po prvi puta ove je godine u okviru Fonda Boža Tvrtković ustrojena Nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“, koja će se od sada dodjeljivati odgojiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima predškolskih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Program je osmislila prof. Katarina Belančić iz Obrtničke škole Bjelovar, a priredbu su vodili učenici Lucija Pavičić i Marko Begić.

Budući da je ove godine u okviru Fonda Boža Tvrtković ustrojena Nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“, na svečanim će nas dodjelama od sada uveseljavati i polaznici dječjih vrtića Bjelovarsko-bilogorske županije. Priredbu su otvorili mali zboraši Dječjeg vrtića Bjelovar koje je pripremila Klaudija Krmpotić, a izveli su Brojalice, pjesmu Proljeće, te Mačju pjesmicu. Prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora Fonda, Vojislav Kranželić, i prigodnim riječima otvorio dvadesetu i drugu svečanost, i istaknuo ostvarene zadaće i postignuća u djelovanju Fonda.

Mališani folklorne skupine Dječjeg vrtića Ciciban izveli su tradicionalne dječje igre Šečem, šečem, drotičko; Burmutica i Lončići, koje su s njima pripremile njihove voditeljice Katarina Varga i Ana Brletić Biketa.

Jasna Pašalić, učenica Tehničke škole Bjelovar, u govoru nas je podsjetila na lik i djelo profesorice Tvrtković, koja je za nas simbol vedrine, snage, zanosa i ljubavi, kao što je naranča simbol juga. Pjesmu Naranča, Dobriše Cesarića, kazivao je Mihael Mandić, učenik 3. c razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a pripremila ga je profesorica Milica Šepak Barić.

Potporu djelovanju Fonda Boža Tvrtković opet su nesebično pružili bjelovarski gospodarstvenici i poduzetnici, naši sponzori. Svima su uručene zahvalnice. To su sljedeće tvrtke i pojedinci: MOLNAR TRAVEL, ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE, ŠKOLSKA KNJIGA d.d. ZAGREB, Akademski slikar Zlatan Vrkljan, SLASTIČARNICA ZAGORJE, ERSTE & STEIERMÄRKISCHE bank d.d., GALERIJA 90, AMANITA d.o.o., ZAGREBINSPEKT d.o.o., Akademski slikar i grafičar Krešimir Ivanček, CVJEĆARNICA Marina, PODUZEĆE ZA CESTE, WELLNESS & SPA CENTAR CONER, KOMUNALAC d.o.o., CROATIA OSIGURANJE FILIJALA BJELOVAR i IVETA d.o.o.

Čarlston izveli su učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, pripremila ih je njihova profesorica Nataša Lukić.

Pjesmu Aleksandra Sergejeviča Puškina posvećenu A. P. Kernovoj, kazivala je Dijana Ramljak, učenica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a pripremila ju je profesorica Milica Šepak Barić.

Uslijedila je dodjela nagrada i priznanja, koja za sve nagrađene imaju neprocjenjivu vrijednost, jer nose ime profesorice Bože Tvrtković.

Na prijedlog nastavničkih vijeća, a odlukom Upravnog odbora Fonda Boža Tvrtković za školsku godinu 2011./2012. najboljima su proglašeni sljedeći razredni odjeli:
4. a razred Opće gimnazije Bjelovar, razrednica je Ivanka Golner,
2. b razred Medicinske škole Bjelovar, smjer fiziterapeutski tehničar, razrednica je Zlata Čorba.
2. d razred Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, zanimanje upravni referent, razrednica je Željkica Crnković.
3. e razred Obrtničke škole Bjelovar, zanimanja elektromehaničar, elektroinstalater i elektroničar–mehaničar, razrednik je Vlado Petrović.
3. a razred Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, smjer komercijalist, razrednica je Nikolina Marinić.
4. c razred Tehničke škole Bjelovar, zanimanje tehničar za računalstvo, razrednik je Josip Sabolić.
3. f razred Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, zanimanje pomoćni vrtlar, razrednica je Dušanka Karlo

Monolog Gostioničarke Mirandoline Carla Goldonija, izvela je Kristina Milaj, učenica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, pripremila ju je profesorica Milica Šepak Barić.

Skladbu Gordana Tudora, Crtić i Čula jesam, u izvedbi učenika: Jakova Jurkovića, Ozrena Mendaša, Brune Bišćana, Eme Milenković i Gordana Brankovića, izveo je kvintet saksofona Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. Pripremio ih je profesor Viktor Ključarić.

Nakon glazbenog predaha dodijeljene su nagrade učenicima srednjih škola ove školske godine proglašeni najboljima:
Nikolina Buček, učenica 3. c razreda Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.
Mihaela Grdinić, učenica 4. a razreda Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.
Mario Bratanić, učenik 3. c razreda Obrtničke škole Bjelovar.
Alen Britvić, učenik 4.a razreda Tehničke škole Bjelovar
Tatjana Matković, učenica 4. razreda Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.
Ivan Jukić, učenik 4. a razreda Medicinske škole Bjelovar
Ana Sinković, učenica 4. a razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar
Krešimir Čohar, učenik 4. d razreda Gimnazije Bjelovar, koji se obratio u ime svih nagrađenih učenika.

Fond Boža Tvrtković

Članovi brass kvinteta Glazbene škole Vatroslav Lisinski: Hrvoje Horvat, Antonije Nebojan, Mario Puzović, Matej Jambreković i njihov voditelj, profesor Zlatko Strčić, izveli su sljedeće skladbe: Pavana i Gagliarda, Anthonyja Holbornea, Serenade Wolfganga Amadeusa Mozarta te Tango Issaca Albeniza

Filip Trojko, učenik Gimnazije Bjelovar, kazivao je pjesmu Bele rože Dragutina Domjanića. Pripremila ga je profesorica Marina Šramek.

Upravni odbor Fonda na prijedlog škola, članica Fonda, i nastavnicima svake godine dodjeljuje nagrade za uspješan pedagoški rad. Ove godine nagradu su dobili: Tanja Mamić i Dragutin Polašek.

Nagrade za humano djelo u odgoju i obrazovanju svojim su ih nesebičnim i marljivim radom zaslužile: Milica Šepak Barić i Irena Simić.
Fond Boža Tvrtković

Od ove godine u okviru Fonda "Boža Tvrtković" ustrojena je nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“, koja će se od sada dodjeljivati odgojiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima predškolskih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“ u sastavu: Senka Ivanušec, Dijana Matoš, Vlatka Bahnik, Branka Trputac i mr. sc. Branka Biketa Caktaš, spomenutu nagradu dodjelilo je: Klaudiji Krmpotić,Silvani Medač i Dubravki Prević.

Upravni odbor Fonda i ove godine dodjeljuje dva priznanja za dugogodišnji rad u odgoju i obrazovanju, a svojim dugogodišnjim pedagoškim radom i iskazanom ljubavlju prema svome poslu, ova su priznanja zaslužile: Vesna Prgin i Danica Iličić. U ime svih nagrađenih obratila se prof. Prgin.
Fond Boža Tvrtković

Recitaciju pjesme Rasap mene, Luka Paljetka. Kazivao je učenik Gimnazije Bjelovar, Matej Heštera, a pripremila ga je profesorica Marina Šramek.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda prof. Vojislav Kranželić zahvalio je svima koji su sudjelovali u ostvarenju programa i svima koji su omogućili uspješan rad Fonda i u ovim gospodarski teškim vremenima.

Obrazloženja svih nagrada pogledajte u rubrici Dobitnici nagrada, a fotografije s dodjele pogledajte u foto galeriji.