SVEČANA DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA FONDA „BOŽA TVRTKOVIĆ“ 2011. GODINE

U Domu kulture 9. lipnja 2011. održana je svečana podjela nagrada "Fonda Boža Tvrtković" za šk.god. 2010./2011. Okupili su se učenici i profesori bjelovarskih srednjih škola kako bi podijelili trenutke radosti s najuspješnijim razrednim odjelima, učenicima i profesorima u školskoj godini 2010./2011.

Fond Boža TvrtkovićProgram je osmislila prof. Katarina Belančić iz Obrtničke škole Bjelovar, a priredbu su vodili Petra Pavić i Tomislav Hajdinjak.

Kako bi današnja dodjela nagrada bila što svečanija nastupili su mnogobrojni izvođači. Na početku – troglasni mješoviti zbor Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i njihov voditelj, profesor Ivan Mihajlović. izveli su južnoafričku tradicionalnu pjesmu Shosholoza uz pratnju afričkih udaraljki. Zatim su otpjevali Rum dum dum, makedonski narodni napjev Dragana Šuplevskog, u aranžmanu profesora Mihajlovića.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda, prof. Vojislav Kranželić otvorio je dvadeset i prvu svečanost, i istaknuo ostvarene zadaće i postignuća u djelovanju Fonda.

Pjesmu Gustava Krkleca, Srebrna cesta, kazivala je Amalija Sever, učenica 1. razreda Gimnazije Bjelovar, a pripremila ju je profesorica Marina Šramek.

Pjesmu Tete Jela, Katice Kovrlije, recitirala je Dijana Ramljak, učenica drugog razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a pripremila ju je profesorica Milica Šepak Barić.

Antonio Mesec, Željko Bosanac, Marko Bratković, Filip Kranjčić i Ivan Jagatić učenici su iz nekoliko razrednih odjela Tehničke škole Bjelovar, a povezuje ih ljubav prema glazbi. Uveselili su nas dvjema pjesmama: Ne može se uhvatiti sjenka Zvonka Bogdana i Kroacijo iz duše te ljubim klape Intrade.

Monolog Tatina noga, Mire Gavrana o nekadašnjoj mladenačkoj ljubavi izveo je Ognjen Milovanović, učenik Medicinske škole Bjelovar, pripremila ga je profesorica Dubravka Grganić Rožman.

Nakon dodjele nagrada nagrađenim razredima, učenicima i profesorima Luka Kapitanić, učenika Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, izveo je Milongu, preteču tanga, argentinskog skladatelja Horhéa Kardoze.

Na kraju smo uživali u poznatim melodijama iz 60-ih u aranžmanu profesora Zlatka Strčića, pod nazivom In The Sixties, a u izvedbi brass kvinteta Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. Pripremio ih je također profesor Zlatko Strčić.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda prof. Kranželić zaključio je dodjelu nagrada. Svi dobitnici uputili su se prema Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi gdje su vrijedni učenici pod vodstvom Dalibora Ivaniševića pripremili zakusku za sve goste.

Slike pogledajte u foto galeriji.Fond Boža Tvrtković