Inicijativa za ustrojavanje nagrade “Vesna Grđan”

Inicijativni odbor za ustrojavanje nagrade „Vesna Grđan“ u sastavu Senka Marija Ivanušec, Dijana Matoš, prof. i mr.sc. Branka Biketa Caktaš

obratio se Upravnom odboru Fonda „Boža Tvrtković“ sa zamolbom za priključivanjem predškolskih ustanova Bjelovarsko-bilogorske županije Fondu te ustrojavanjem nagrade za rani odgoj i obrazovanje koja bi nosila ime naše pokojne sugrađanke, pedagoginje i dugogodišnje ravnateljice Dječjeg vrtića Bjelovar, Vesne Grđan, prof.

Odgajatelji i stručni suradnici na području naše županije nemaju prilike promovirati svoju struku i postignuća u radu pa priključivanje Vašoj renomiranoj udruzi s dugogodišnjim iskustvom vidimo kao priliku da zajedničkim nastojanjima pridonesemo širenju svijesti o temeljnoj vrijednosti koju prosvjeta ima za svako društvo.

Inicijativni odbor iznio je prijedlog da se unutar Fonda „Boža Tvrtković“ ustroji Nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“ koja bi se dodjeljivala odgajateljima, stručnim suradnicima i ravnateljima predškolskih ustanova (neovisno o osnivačima) na području Bjelovarsko-bilogorske županije (ukupno 15 vrtića), a prema unaprijed utvrđenim kriterijima. Predviđamo da bismo svake godine podijelili 3 Nagrade za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“.

Predškolske ustanove mogle bi pomoći u prikupljanju financijskih sredstava za Fond „Boža Tvrtković“ kao i doprinijeti svojim programima na svečanosti dodjele.

Upravni Fond pozitivno je odgovorio na ovu inicijativu pa će se nagrada za rani odgoj i obrazovanje dodijeliti već za ovu školsku godinu.