DODJELA NAGRADA FONDA ZA ŠK.GOD. 2009./2010.

10. lipnja 2010. u Domu kulture u Bjelovaru održana je dodjela nagrada "Fonda Boža Tvrtković" po jubilarni dvadeseti put. Dodjela nagrada bila je posebno svečana. Okupili su se zajedno, učenici i profesori bjelovarskih srednjih škola kako bi podijelili trenutke radosti s najuspješnijim razrednim odjelima, učenicima i profesorima u školskoj godini 2009./2010.

Kroz program su vodili Jasna Pašalić i Marko Begić.Himnu je izveo troglasni mješoviti zbor Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i voditelj profesor Ivan Mihajlović, i odmah nam pomogli da na poseban način doživimo Afriku izvedbom južnoafričke tradicionalne pjesme Shosholoza uz pratnju afričkih udaraljki.
Okupljenima se obratio predsjednik Upravnog odbora Fonda, Vojislav Kranželić, i otvorio ovu, za Fond vrlo značajnu, dvadesetu svečanost, i istaknuo ostvarene zadaće i postignuća u djelovanju Fonda.
Gost je bio i prof. dr. Neven Hrvatić, s Pedagoškog fakulteta u Zagrebu koji je jedan od inicijatora osnivanja Fonda.
Folklorna skupina Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, izvela je tradicijski napjev „Cura me snubi“. Pripremila ih je profesorica Alida Sokolović.
Engleski valcer otplesao je učenik Medicinske škole Kristijan Jaković i njegova partnerica Mihaela Lukšić.
Monolog Lucije Stipančić kazivala je učenica Gimnazije Bjelovar, Elvira Crnić, pripremila ju je profesorica Marina Šramek.
Prigodom dvadesete obljetnice djelovanja fonda, u znak zahvalnosti Gradu Bjelovaru za stalnu potporu u promicanju kreativnosti i inovativnosti, te iznimnih postignuća u odgoju i obrazovanju u srednjim školama grada Bjelovara, dodjeluje se zlatna plaketa Fonda. Plaketu je u ime Grada Bjelovara preuzeo gosp. Stjepan Grula - pročelnik za društvene djelatnosti.
Kuću za ptice Katice Kovrlije izvele su učenice Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Dijana Ramljak, Danijela Bekavac i Helena Piščević. Pripremila ih je profesorica Milica Šepak.
Folklorna skupina Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, još jednom nas je uveselila izvedbom tradicijskog napjeva „Sunce mi se napol dana kreće“.
Najprije su nagrade uručene predstavnicima nagrađenih razreda. Tko su nagrađeni i razloge dodjele nagrada pogledajte u rubrici Dobitnici nagrada.
Fond će izletom nagraditi 1.f Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, 2.c Tehničke škole, 3.c Medicinske škole i 3.d Ekonomske škole, a ostali su nagrađeni prigodnim poklonom.
Pjesmu u prozi Eveline Rudan „Šuma“, kazivala je učenica Gimnazije Bjelovar, Anja Stanković, a pripremila ju je profesorica Marina Šramek.
Podravske motive tj. koloplet folklornih plesova, otplesali su učenici Đačkog doma, koje je pripremila Mirjana Pintar Mihajlović.
Uručene su nagrade i nagrađenim učenicima. U ime svih nagrađenih zahvalio se Ivan Domšić.
Bugler's Holiday, Leroya Andersona izveo je brass ansambl Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, pripremio ih je profesor Mario Đerđ.
Učenice Medicinske škole Bjelovar Mia Ćasar i Marija Baričević uputile su „Poziv dragom Isusu“, kazujući istoimenu pjesmu Nikole Šopa. Pripremila ih je profesorica Dubravka Grganić Rožman.
U ime nagrađenih profesora zahvalila se profesoric Radojka Bajić.
Nakon još jednog plesnog nastupa Kristijana Jakovića, predsjednik Upravnog odbora Fonda prof. Kranželić zaključio je dodjelu nagrada.
Svi dobitnici uputili su se prema Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi gdje su vrijedni učenici pod vodstvom Dalibora Ivaniševića pripremili zakusku za sve goste.
Slike pogledajte u foto galeriji.