Vesna Grđan

Vesna GrđanVesna Grđan rođena je 1957. godine u Svetom križu Začretju. Svoj profesionalni radni vijek započela je u Osnovnoj školi Štefanje. 1984. dolazi u Dječji vrtić kao pedagoginja, a 1991. postaje ravnateljica.

Kao osoba, skromna, nesebična i nenametljiva, svojim radom postizala je zapažene rezultate. Obnašala je niz dužnosti, sudjelovala na brojnim stručnim skupovima, bila voditeljica Stručnog kolegija ravnatelja dviju županija, voditeljica Stručnog županijskog vijeća ravnatelja i stručnih suradnika, jedna od osnivača Udruge ravnatelja osam županija.

Poseban doprinos vidljiv je u razvoju i unaprjeđivanju misije o kvaliteti života djece i odraslih pravovremenog prepoznavanja potreba i interesa, koje je ostvarila kao članica radne skupine pri izradi Državnih pedagoških standarda.

Njezin veliki osobni doprinos, prepoznat je i programima, koje je Vrtić među prvima u Hrvatskoj počeo provoditi kao pokusne, a po suglasnosti Ministarstva uvršteni su i u redovne programe predškolskog odgoja i naobrazbe, programe koje je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Sve godine rada bile su usmjerene na to kako učiniti djetinjstvo ljepšim tolikim malim Bjelovarčanima, koji su u knjigu svog života upisali lijepe godine u vrtiću.

Profesionalnost, stručnost i osobnost pok. Vesne bila je prepoznata u okruženju u kojem vrtić djeluje, a i šire te je time doprinosila oživotvorenju ljudskih prava, prava djece i prakse primjerene suvremenim tendencijama na području odgoja i naobrazbe u cjelini.