DOBITNICI NAGRADA 2012.

Godišnju nagradu dobili su:

Tanja Mamić, prof.- Gimnazija Bjelovar
Nastavnica kemije u Gimnaziji Bjelovar, profesorica Mamić redovito vodi svoje učenike na županijska i državna natjecanja iz kemije, te natjecanje Globe gdje postižu zapažene rezultate. Pokrenula je multilateralni program koji se provodi u suradnji sa srednjim školama iz Litve, Turske i Italije, sudjeluje u kreiranju udžbenika i edukativnih materijala u projektu „Najbolji europski udžbenik“, članica je ocjenjivačke skupine Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te sudjeluje u provedbi projekta „Planiranje i izvođenje suradničke i integrirane nastave“ koji se realizira u suradnji triju škola. Profesorica Mamić također sudjeluje u radu „E-škole kemije“, projektu „Šuma“, te u obilježavanju „Međunarodne godine kemije“ u svojoj školi.

Dragutin Polašek, prof. - Obrtnička škola Bjelovar

Dragutin Polašek je profesor praktične nastave u Obrtničkoj školi Bjelovar. Profesor Polašek radi s učenicima u redovitom programu i s učenicima s posebnim potrebama. Ove je školske godine sa spomenutim učenicima izradio nekoliko kućica za pse za Društvo za zaštitu životinja „Šapa“. Svake godine učenike vodi na Smotru učenika s posebnim potrebama, gdje su njihovi radovi uvijek posebno zapaženi. Ove je godine počeo s učenicima izrađivati metalne skulpture od otpadnog materijala. Takav je rad posebno inovativan i blagotvoran za djecu s posebnim potrebama jer stječu stručnu praksu, zbrinjavaju metalni otpad, razvijaju kreativnost i motoriku, zarađuju novac za humanitarne akcije, a stječu i samopouzdanje.

PRIZNANJA ZA DUGOGODIŠNJI RAD U ODGOJU I OBRAZOVANJU dobile su:

prof. Danica Iličić, - Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Danica Iličić je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar. Zahvaljujući njezinom dugogodišnjem predanom radu Ekonomska i birotehnička škola sudjeluje na svim sportskim natjecanjima u gotovo svim disciplinama s odličnim rezultatima. No ti su rezultati prije svega odraz njezinog rada u redovnoj nastavi, gdje svojim pedagoškim iskustvom potiče mlade ljude na bavljenje sportom, koji je važan za zdravlje, ali i razvoj cjelokupne osobnosti. Profesoricu Iličić cijene svi kolege, kojima je uzor i velika podrška.

prof. Vesna Prgin - Gimnazija Bjelovar

Vesna Prgin je profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji Bjelovar. Profesorica Prgin već trideset i tri godine predaje hrvatski jezik, prvo u Školskom metalskom centru, a potom u Gimnaziji Bjelovar gdje i danas radi. Na mnoge je naraštaje bjelovarskih gimnazijalaca prenijela svoju ljubav prema jeziku i književnosti. Već nekoliko godina uzastopno sudjeluje sa svojim učenicima na državnim natjecanjima iz hrvatskog jezika. Profesorica Prgin je sudjelovala u projektu suradničke nastave s Gimnazijom u Novoj Gradiški, a isključivo njezinom zaslugom bjelovarska je gimnazija imala i svoj list Gymnos.

Nagrađeni učenici:

Nikolina Buček, učenica 3. c razreda Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.
U ovoj školskoj godini Nikolina je pokazala i dokazala da se trud, učenje i rad isplati. Uz redovito obavljanje školskih obaveza, uložila je mnogo svog slobodnog vremena u pripremu za natjecanja. Stoga je i postigla vrhunske rezultate: osvojila je prvo mjesto na Kamelija kupu zajedno sa svoje dvije kolegice; na regionalnom natjecanju Gastro u Daruvaru također prvo mjesto, kao i na Državnom natjecanju Gastro u Dubrovniku; a na natjecanju kuhara do 23 godine, plasirala se na treće mjesto, te je pozvana u mladu Nacionalnu kulinarsku reprezentaciju.

Mihaela Grdinić, učenica 4. a razreda Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.
Mihaela je tijekom cijelog školovanja pokazala veliko zalaganje i odgovornost. Bila je odlična učenica kroz sve četiri godine školovanja, a ni teže viroze nisu je omele u pohađanju nastave. Mihaela je pouzdana i dobra prijateljica koja je uvijek spremna pomoći. Aktivno je sudjelovala na natjecanjima za komercijaliste i sajmovima vježbeničkih tvrtki, te se uvijek rado odazivala na humanitarne akcije.

Mario Bratanić, učenik 3. c razreda Obrtničke škole Bjelovar.
Prvi razred je prošao s vrlo dobrim uspjehom, a drugi s odličnim, što je iznadprosječno, budući da se radi o najtežem programu u Školi. Ove je školske godine osvojio 4. mjesto na Državnom natjecanju tokara i srodnih zanimanja. Mario redovito pohađa nastavu i postiže izniman uspjeh, a nalazi vremena i za hobije, od kojih mu je najdraži nogomet. Iznimno je spretan i uspješan na praksi gdje ga majstori hvale, a i nastavnici koji mu predaju, za njega imaju samo lijepe riječi.

Alen Britvić, učenik 4.a razreda Tehničke škole Bjelovar.
Alen je skroman, druželjubiv i uvijek spreman pomoći. Odličan je učenik koji iza sebe ima brojne uspjehe: osvojeno 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz strojarskih konstrukcija, 2. na državnom i 4. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz dizajniranja pomoću računalnog programa CATIA. Njegova se svestranost očituje i u sudjelovanju u programiranju CNC-glodalice, te izradi logotipa Visoke tehničke škole u Bjelovaru, i izvođenju vježbi za studente mehatronike iz kolegija CNC obradni sustavi. Sve je to Alen ostvario kao učenik putnik.

Tatjana Matković, učenica 4. razreda Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.
Tatjana pohađa i Tehničku školu u Bjelovaru, ali svejedno svojim kontinuiranim radom i upornošću postiže odličan uspjeh. Samostalna je, odgovorna i redovito pohađa nastavu, te samoinicijativno sudjeluje u realizaciji nastavnih sadržaja. Sudjelovala je na natjecanju iz solfeggia [solfeđa] za koje je dobila priznanje, a prvo mjesto osvojila je na školskom natjecanju iz povijesti glazbe. Vodi crkveni zbor sv. Katarine u Nevincu, a aktivno je sudjelovala i na međunarodnom simpoziju zborovođa u Zagrebu. Savjesna je i predana radu.

Ivan Jukić, učenik 4. a razreda Medicinske škole Bjelovar.
Ivan je marljiv, odgovoran i svestran mladi čovjek koji ima jasno zacrtan životni cilj. Omiljen je u razredu i često svoje znanje dijeli s drugima. Ivan je tijekom školovanja prešao put od prosječnog učenika do izvanrednog mladog čovjeka koji točno zna što želi. Te su njegove osobine zapazili mnogi, od njegovih nastavnika u školi do liječnika i medicinskih sestara u bolnici, gdje na izvanredan način teoriju primjenjuje u praksi.

Ana Sinković, učenica 4. a razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.
Ana je sva četiri razreda završila s odličnim uspjehom, štoviše, 4. razred s prosječnom ocjenom 5,00. Te je rezultate postigla jer je iznimno savjesna, odgovorna i uporna u radu. Svojim kolegama u razredu uvijek je bila spremna pomoći, osobito u stručnim predmetima, u kojima je i postigla najbolje rezultate. Osvojila je 1. mjesto na Međužupanijskom natjecanju iz knjigovodstva s bilanciranjem, te se plasirala na državno natjecanje.

Krešimir Čohar, učenik 4. d razreda Gimnazije Bjelovar.
Krešimir je sva četiri razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije završio s prosječnom ocjenom 5,0, te se svojim radom isticao u svim nastavnim predmetima. Dva je puta sudjelovao na državnom natjecanju iz engleskog jezika na kojem je ove godine osvojio 5. mjesto. Sudjelovao je i na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, kemije i informatike, na kojima je osvajao jedno od prva tri mjesta. Osim toga, Krešimir uvijek nesebično pomaže svojim razrednim kolegama, a vedrim duhom svakodnevno doprinosi pozitivnom razrednom ozračju.

Nagrađeni razredi:
4. a razred Opće gimnazije Bjelovar, razrednica je Ivanka Golner.
Ovaj je razred sve četiri godine svoga školovanja imao najvišu srednju ocjenu u školi. Učenici su osvojili prvo mjesto na županijskim natjecanjima iz fizike, kemije, biologije, geografije i logike, a nekoliko ih je sudjelovalo i na državnim natjecanjima. Sudjelovali su i u humanitarnim akcijama škole, te u brojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, no svejedno su redovito pohađali nastavu, te nemaju neopravdanih izostanaka.

2. b razred Medicinske škole Bjelovar, smjer fizioterapeutski tehničar, razrednica je Zlata Čorba.
Razred kontinuirano postiže vrlo dobar uspjeh. Učenici su marljivi i savjesni na vježbama, posebno uspješni na nastavi stručnih predmeta, redovito pohađaju nastavu, pomažu jedni drugima, sudjeluju u humanitarnim akcijama i vrlo rado izrađuju razredne plakate i prezentacije o najrazličitijim temama. Sudjelovali su i na brojnim sportskim natjecanjima, kao i na natjecanjima u znanju iz hrvatskog, engleskog i latinskog jezika, te biologije.

2. d razred Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, zanimanje upravni referent, razrednica je Željkica Crnković.
Razred je tijekom dosadašnjeg školovanja bio najuspješniji u Školi, svi su učenici postizali vrlo dobar ili odličan uspjeh. Osim u redovitoj nastavi, uspješni su u natjecanjima u znanju i sportu. Istaknimo osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika, sudjelovanje na županijskoj razini Lidrana, te natjecanja iz latinskog jezika i povijesti.
Osim toga, učenici 2. d razreda uspješno su predstavili Školu na 10. kongresu esperantista Hrvatske, gdje su izveli predstavu „Zlatarovo zlato„ - naravno na esperantu.

3. e razred Obrtničke škole Bjelovar,
zanimanja elektromehaničar, elektroinstalater i elektroničar–mehaničar, razrednik je Vlado Petrović.
Učenici uglavnom postižu vrlo dobar uspjeh, a neki se posebno ističu svojim rezultatima na nastavi i natjecanjima. Ono po čemu se razred posebno izdvaja od drugih, jest sloga, zajedništvo i spremnost za pomoć. Razred se posebno istaknuo u božićnoj humanitarnoj akciji gdje su nesebično darivali i pomagali učenike teškog materijalnog stanja. Osim toga, mnogi postižu uspjehe i u izvanškolskim aktivnostima kao što su: informatika, vatrogastvo, sport, itd.

3. a razred Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, smjer komercijalist, razrednica je Nikolina Marinić.
S prosjekom ocjena vrlo dobar, već su treću godinu u samom vrhu ljestvice uspjeha u školi. Vrlo malo izostaju, a neopravdani izostanci su u ovom razredu rijetkost. Sudjeluju u uređenju škole, u humanitarnim akcijama, predavanjima i radionicama bjelovarskog Centra za razvoj civilnog društva, u različitim sportskim aktivnostima, u natjecanju Klokan bez granica i u projektu E-Twinninga Budimo zajedno. Karakterizira ih zajedništvo i optimizam u promišljanju, humanost, suosjećanje, iskrenost i pristojnost u komunikaciji.

4. c razred Tehničke škole Bjelovar, zanimanje tehničar za računalstvo, razrednik je Josip Sabolić.
Treću godinu zaredom ovaj razredni odjel postiže najbolje rezultate i ima najmanji broj izostanaka u školi. Većina učenika sudjelovala je na različitim natjecanjima i polučila zavidne rezultate: 6. mjesto na državnom natjecanju iz informatike, 3. mjesto iz streličarstva i 1. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Deset je učenika položilo i certifikacijski ispit iz osnova Windows operacijskog sustava u Zagrebu. Svi se u tom razredu međusobno odlično slažu i vrlo uspješno surađuju sa svojim profesorima.

3. f razred Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, zanimanje pomoćni vrtlar, razrednica je Dušanka Karlo.
Učenici 3.f razreda od upisa do danas ostvarili su velik napredak. Tijekom sve tri godine školovanja prosječna ocjena na razini razreda je iznad 4,0. Svaki je učenik marljivo radio i učio da bi dosegao vlastiti maksimum, istovremeno vodeći brigu za ostale prijatelje iz razreda. Na praktičnoj nastavi su vrlo vješti, samostalni i kreativni. Redovito sudjeluju na državnoj smotri učenika s posebnim potrebama, te uređuju okoliš Škole.

Nagrade za humano djelo u odgoju i obrazovanju.

Irena Simić je socijalna pedagoginja u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar.

Profesorica Simić je suradnji s još nekoliko kolega okupila učenike u pravu malu humanitarnu organizaciju nazvavši je „Srce iz ormara“. Oni pod njezinim vodstvom cijele godine pomažu učenicima lošeg materijalnog stanja. Organizirala je humanitarnu akciju povodom božićnih blagdana u kojoj su prikupljene prehrambene namirnice i higijenske potrepštine koje su dostavljene na adrese čak 55 učenika. Sve što radi, radi samozatajno, vodeći računa da se učenici i obitelji kojima pomaže ne osjećaju drugačije.

Milica Šepak Barić je profesorica hrvatskog jezika u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar.

U svojih tridesetak godina rada organizirala je niz literarnih, recitatorskih i dramskih programa. Njezini učenici su svojim nastupima često uveseljavali korisnike domova umirovljenika i mnoge potrebite. Ove je godine organizirala „Večer Ekonomske i birotehničke škole“ u bjelovarskom Domu kulture gdje su se učenici Ekonomske i birotehničke škole predstavili građanima svojim scenskim, plesnim, glazbenim i folklornim ostvarenjima, a osnovna je ideja bila prikupiti sredstva za pomoć bjelovarskom Caritasu i njihovoj pučkoj kuhinji.

Nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“,

Klaudija Krmpotić je odgojiteljica-mentorica u Dječjem vrtiću Bjelovar.
Dugogodišnja je voditeljica vrtićkog dječjeg zbora s kojim uspješno nastupa na brojnim vrtićkim, gradskim i regionalnim manifestacijama, voditeljica je i programa odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo na županijskoj razini. Uspješno je organizirala prvi glazbeni kviz dječjih vrtića grada Bjelovara. Surađivala je s bjelovarskom književnicom za djecu, Melitom Kraus, pri izdavanju slikovnice Svijet u novčiću. Piše članke za stručne časopise Zrno, Školske novine, te za Glasilo Dječjeg vrtića Bjelovar. Sudionica je i predavačica na brojnim stručnim skupovima.


Silvana Medač je odgojiteljica i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančica u Ivanskoj.
Organizira i sudjeluje s djecom na raznim javnim, kulturnim i sportskim priredbama na nivou općine, županije i države. U vrtiću Ivančica provela je brojna akcijska istraživanja i projekte. Organizirala je općinski festival za djecu „Mali pjevači“ te „Mladi talenti“, te brojne likovne izložbe za djecu i mlade u općini Ivanska. Istaknula se postavljanjem etno-izložbe povodom Dana općine, te humanitarno-prodajnom izložbom kolača. Redateljica je dječjih predstava „Grozdana na zrnu papra“ i „Zločestobija“ za Bjelovarsko kazalište čija je aktivna članica od samog osnutka.

Dubravka Prević je odgojiteljica u Dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ u Daruvaru.

U 19-godišnjem radnom iskustvu postizala je zapažene rezultate, a posebice se istaknula u projektu „Drveće našega grada“. Rezultat projekta je mapa s preko stotinjak stranica dokumentiranog rada s djecom predškolske dobi. Bavi se i pisanjem, pa je tako napisala dva igrokaza za djecu: „Skrivne boje“ i „Ususret proljeću“. Bila je mentorica djevojčici iz svoje odgojno-obrazovne skupine, za likovni rad koji je osvojio 3. mjesto na županijskom natječaju Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“.

Zahvalnica za izuzetna postignuća u području predškolskog odgoja:

Snježana Tišljarić je odgojiteljica-mentorica i ravnateljica Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje.
Istaknula se zapaženim rezultatima na državnoj razini u području odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Uspješno surađuje s vrtićima u svojoj županiji, regiji, državi, ali i šire. Među prvima je u državi završila edukaciju za vjerski odgoj. Bavi se humanitarnim radom. Česta je suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje, organizira seminare, drži predavanja i radionice. Dobitnica je državne nagrade „Ivan Filipović“ 2008. godine u području predškolskog odgoja.