DOBITNICI NAGRADA 2011.

GODIŠNJU NAGRADU dobili su:

mr. sc. Zorka Renić - Medicinska škola Bjelovar

Magistra informacijskih znanosti, Zorka Renić, radi kao knjižničarka u Medicinskoj školi Bjelovar. U radu s učenicima ističe se izuzetno kvalitetnim i stvaralačkim pristupom, vrlo je kreativna u osmišljavanju izvannastavnih aktivnosti, ostvaruje odličnu suradnju sa svim nastavnicima Škole, održava vrlo kvalitetne nastavne satove u knjižnici, uređuje školski i knjižnični prostor, te uvijek podržava učenike i kolege u njihovim idejama i projektima. Magistra Renić osim toga sudjeluje u svim humanitarnim akcijama škole, uvijek samozatajno pomaže kad god i kome god treba, a da mnogi ni ne znaju da im je pomogla. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Bjelovarsko-bilogorske županije, glavna urednica glasila Svezak, predsjednica je Sekcije za školske knjižnice pri HKD-u, organizirala je i održala mnoga predavanja i izložbe, objavljuje stručne radove, uređuje i piše tekstove za ljetopis Škole, suautorica je Monografije Medicinske škole Bjelovar. O njoj bi se još puno dobroga i lijepoga moglo reći, no sve što radi u cilju je unaprjeđenja struke i odgoja i obrazovanja.

prof. Nataša Lukić Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

Nataša Lukić je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Bivša je atletičarka i osvajačica mnogih medalja, pa je stoga njezin izbor zanimanja logičan. Profesorica Lukić priprema i vodi učenike Turstičko ugostiteljske i prehrambene škole na mnoga sportska natjecanja na svim razinama u atletici, badmintonu, košarci i odbojci, za pripreme često odvaja i svoje slobodno vrijeme. Kruna njezinog rada jest rad s atletičarima koji već dvije godine zaredom osvajaju ekipno prvo mjesto u poluzavršnici atletskih natjecanja, a u završnici na državnoj razini osvojili su peto mjesto, naravno uz niz odličnih pojedinačnih rezultata. Profesorica Lukić omiljena je među učenicima i u kolektivu, društvena je i komunikativna pa stoga također zaslužuje ovu nagradu.

prof. Robert Poljan - Gimnazija Bjelovar

Robert Poljan je profesor njemačkog jezika u Gimnaziji Bjelovar. Prije 5 godina uveo je u Gimnaziji fakultativnu nastavu njemačkog jezika u sklopu koje učenici stječu diplomu koja im omogućuje praćenje nastave na njemačkom jeziku na stranim fakultetima. Zajedno s učenicima i u suradnji s Gimnazijom Đurđevac, organizira i vodi projekte i jezične kampove za učenje njemačkog jezika. Svojim je radom neposredno zaslužan za dodjelu plakete Savezne Republike Njemačke Gimnaziji Bjelovar, čime ona postaje škola-partner te države. Redovito pohađa stručna usavršavanja u zemlji i inozemstvu što mu omogućuje kvalitetno održavanje nastave. Osim svega navedenoga, prof. Poljan priprema učenike i za natjecanja u poznavanju njemačkog jezika na županijskoj i državnoj razini, a svojim radom pridonosi kvaliteti nastavnog procesa i potiče učenike na kreativniji i angažiraniji pristup nastavnim sadržajima.

PRIZNANJA ZA DUGOGODIŠNJI RAD U ODGOJU I OBRAZOVANJU dobili su:

prof. Žarko Kovrlija - Tehnička škola Bjelovar

Žarko Kovrlija je profesor fizike u Tehničkoj školi Bjelovar, vrstan je učitelj, predavač i pedagog. Tijekom svog dugogodišnjeg pedagoškog rada nije birao gdje će se zaposliti već je zbog ljubavi prema poslu prošao mnoga mjesta diljem Hrvatske i šire. Njegovi su učenici u Tehničkoj školi dugi niz godina osvajali prva mjesta na županijskim natjecanjima iz fizike. Poznat je kao principijelan i pravedan nastavnik pa u prvim razredima učenici plaču jer shvate da fizika nije samo štrebanje, a u trećem i četvrtom govore: „Profesor Kovrlija je zakon“. I zaista jest.

prof. Ljuban Perenčević - Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Profesor Ljuban Perenčević od 1973. godine predaje matematiku u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar, a povremeno je predavao i fiziku. Profesor Perenčević je dobar kolega koji se ističe svojim kvalitetnim, jasnim, logičkim i racionalnim savjetima i prijedlozima. Mnoge ga generacije pamte u dobrom svjetlu iako je strog i autoritativan, no pravedan je i zna nastavu začiniti humorom te tako učenje matematike učiniti zabavnim. Zbog toga treba biti uzor nadolazećim naraštajima nastavnika matematike.

prof. Zora Glavač - Gimnazija Bjelovar

Zora Glavač je profesorica matematike u Gimnaziji sa 39 godina radnog iskustva. Godine 2002. promaknuta je u zvanje profesorice mentorice, a 2007. godine u zvanje profesorice savjetnice. Voditeljica je Stručnog vijeća profesora matematike Bjelovarsko-bilogorske županije od njegova osnutka. Profesorica Glavač održala je niz predavanja na međužupanijskim stručnim vijećima te državnim skupovima. Ona potiče timski rad u Školi i učenike redovito priprema za natjecanja na kojima postižu zapažene rezultate. Neki njezini učenici našli su se među 5% najboljih u Hrvatskoj prema rezultatima državne mature. Sve to govori nam da je profesorica Glavač posvećena nastavi i struci, da održava kvalitetnu nastavu i tako pridonosi kvaliteti rada Škole.

Nagrađeni učenici:

Rozalija Jaković, učenica 3.c razreda Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.
Rozalija je vrlo marljiva i strpljiva, prijateljski se odnosi prema kolegama i uvijek je spremna pomoći. Sve je razrede završila s odličnim uspjehom, postigla odličan uspjeh u Školi na natjecanju za zanimanje prodavač, a na praksi je također uspješna i omiljena te je ondje već čeka radno mjesto po završetku školovanja.

Ivona Kovačević, učenica 4.b razreda Gimnazije Bjelovar.
Ivona je sva četiri razreda završila s prosjekom ocjena 5.0. Ističe se svojim radom, ozbiljnošću, odgovornošću, srdačnošću, vedrinom i skromnošću. Sudjelovala je na mnogim natjecanjima i osvojila četiri prva mjesta, tri druga i tri treća. Osim toga sudjelovala je i u mnogim izvannastavnim aktivnostima, te je i najčitačica Škole.

Lucija Markljušaj, učenica 3.c razreda Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.
Lucija je odlična učenica, ističe se poznavanjem stranih jezika, ali i hrvatskog jer je na županijskom natjecanju osvojila prvo mjesto. Aktivno se bavi glumom, dobrotvornim radom i roditeljima pomaže u obiteljskom poslu. Lucija je marljiva, željna znanja i uvijek spremna pomoći.

Antonija Vukelić, učenica 4. razreda Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.
Osim što je učenica Glazbene škole, Antonija je i učenica Gimnazije Bjelovar, te studentica prve godine Muzičke akademije. Sve svoje obveze izvršava i prije zadanoga vremena i s velikim uspjehom. Sudjelovala je u nizu natjecanja na državnoj i regionalnoj razini gdje je uvijek osvajala jednu od prve tri nagrade. Imala je također niz uspješnih nastupa na školskim i ostalim koncertima, te se redovito usavršavala. Antonija je zaista umjetnica u organizaciji vremena.

Marijana Perković, učenica 2.c razreda Medicinske škole Bjelovar.
Marijana je odgovorna, kreativna, jednostavna, susretljiva, skromna i vedra djevojka. U slobodno vrijeme svira gitaru. U školi postiže izvrsne rezultate, prosjek njezinih ocjena je 5.0. Sudjelovala je i na brojnim natjecanjima, autorica je idejnog rješenja za božićnu čestitku, ilustrirala je zbornik radova gradskog susreta LiDraNo, te još uvijek sudjeluje u međunarodnom projektu Bookmark.

Mihovil Mraz, učenik 3.d razreda Obrtničke škole Bjelovar.
Mihovil je tijekom cijelog svog srednjoškolskog obrazovanja bio odličan učenik i uvijek je na vrijeme i s voljom obavljao sve svoje obveze u školi i na praksi, gdje su hvalili njegovu ozbiljnost, odgovornost i radišnost. Bavi se mnogim izvanškolskim aktivnostima, između ostaloga planinarenjem, fotografiranjem i glazbom. U Školi je priredio i samostalnu izložbu svojih fotografija.

Ana-Marija Šarić, učenica 3.d razreda Tehničke škole Bjelovar.
Ana-Marija je svestrana, uvijek nasmijana i spremna pomoći. Kroz sve tri godine školovanja prosjek njezinih ocjena ostaje 5.0. Aktivna je sportašica, pohađa likovnu radionicu i uči engleski jezik u školi stranih jezika.

Ivona Đurasek, učenica 4.c razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.
Ivona je odlična učenica, marljiva, pouzdana i skromna. Uvijek je spremna za nove izazove i timski rad. Posebno se isticala u strukovnim predmetima, bila je aktivan član Školskog športskog kluba, a kao jedan od najistaknutijih članova Vježbeničkih tvrtki, vrlo je uspješno prezentirala rad Škole u javnim medijima i na sajmovima vježbeničkih tvrtki.

Nagrađeni razredi:

3.d razred Gimnazije Bjelovar, razrednica - prof. Mihaela Kelava.
Prosjek ocjena razreda kroz tri godine školovanja je 4,1. Učenici sudjeluju na gotovo svim natjecanjima pa su ove godine osvojili 8 prvih, 5 drugih i 2 treća mjesta, osim toga sudjelovali su u projektu Hakuna Matata, u kojem su u suradnji s dječjim vrtićem Ciciban prikupili novčana sredstva za sirotište u Keniji. Također moramo naglasiti da je to i vrlo ekološki osviješten razred.

3.d razred Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, razrednik - prof. Marko Dragičević.

U ovom su razredu 33 redovna učenika i 4 glazbenika, svi su odreda svestrani i sposobni mladi ljudi koji sudjeluju na gotovo svim natjecanjima, u humanitarnim akcijama, svim školskim projektima, te sviraju u školskom bendu. Osim što sudjeluju, postižu i odlične rezultate, pa su se tako plasirali na državnu razinu prošlogodišnjeg LiDraNa, osvojili nagrade za eseje o korupciji, s brass ansamblom nastupili na otvaranju sajma Vježbeničkih tvrtki Republike Hrvatske i postigli mnoge druge uspjehe.

3.d razred Obrtničke škole Bjelovar, razrednica prof. Sanja Novotni.
Razredni odjel je ovu školsku godinu završio vrlo dobrim uspjehom, no ono što ga izdvaja od drugih je sloga, zajedništvo i spremnost za pomoć. Učenici 3.d razreda uvijek su sudjelovali u svim humanitarnim akcijama, a osim toga mnogi postižu uspjehe i u izvanškolskim aktivnostima kao što su: ples, glazba, sport, fotografiranje, modelarstvo, informatika, itd.

3.c razred Tehničke škole Bjelovar, razrednik - prof. Josip Sabolić.
3.c je već drugu godinu zaredom najbolji razredni odjel Tehničke škole. Oni su uporni, marljivi, odgovorni i ozbiljni mladi ljudi, sudjeluju na mnogim sportskim natjecanjima i u izvanškolskim aktivnostima, međusobno si pomažu, poštuju se i vrlo su korektni prema svojim nastavnicima.

2.d razred Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar,
razrednica - prof. Sonja Đuračić.

Ovaj je razredni odjel ostvario najveći mogući napredak u komunikaciji, učenju i pohađanju nastave u odnosu na prošlu školsku godinu, čime su zaslužili biti proglašeni najboljim razrednim odjelom Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole. Osim spomenutoga krasi ih optimizam, uljudnost i spremnost za suradnju, a mnogi njihovi nastavnici ističu kako im je zadovoljstvo raditi s njima.

2.c razred Medicinske škole Bjelovar, razrednica - prof. Dubravka Grganić Rožman.
Njihovi nastavnici kažu da su složni, pošteni, tolerantni i iskreni, te da je pravo zadovoljstvo raditi s njima. Učenici ovog razrednog odjela pažljivo prate nastavu, trude se i žele učiti što pokazuju i svojim angažmanom i uspjesima na brojnim natjecanjima, u izvanškolskim aktivnostima i projektima, kao što su E-medika, državna razina smotre LiDraNo, literarni natječaj Milosrdni Samaritanac i još mnogo toga.

2.a razred Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, razrednica - prof. Nikolina Marinić.
S njima je lijepo raditi jer su dobri suradnici, pristojni i voljni učiti, poštuju nastavnike, ali i jedni druge. Uključuju se u mnoge akcije, osobito one humanitarnog karaktera, a u realizaciji nastavnog programa kontinuirano postižu visoke rezultate.

Posebno priznanje i nagradu za humano djelo u odgoju i obrazovanju.

3.c razred Gimnazije Bjelovar.


Učenici 3.c razreda pomažu jedni drugima u učenju, redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama Caritasa, sakupljaju plastične boce i novac za one kojima će biti potrebna pomoć u plaćanju maturalnog putovanja, pridružili su se udruzi „Srce iz ormara“ Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole u prikupljanju odjeće i obuće za učenike slabijeg imovinskog stanja. Što još reći za njih osim da su istinski humanitarci koji su svojom dobrotom i suosjećajnošću zaista zaslužili ovu nagradu. Neka budu uzor drugima.