DOBITNICI NAGRADA 2010.

GODIŠNJU NAGRADU dobile su:

Prof. JASNA IVANIŠEVIĆ - Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola

Jasna Ivanišević predaje strukovne predmete u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Ove je školske godine pripremala učenike za natjecanje Gastro 2010. koji su u konkurenciji 21 škole osvojili 3. mjesto, pripremala je svečani domjenak za vrijeme posjeta predsjednika Josipovića, sudjelovala je u organizaciji gradskog susreta LiDraNo 2010., županijskog natjecanja iz povijesti, te pripremala prezentaciju Škole za Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prof. SNJEŽANA KRZNARIĆ - Ekonomska i birotehnička škola

Snježana Krznarić je profesorica njemačkog jezika, sudski tumač za njemački jezik, te vrstan stručnjak i pedagog. Njezini učenici postižu zapažene rezultate na natjecanjima i izvode igrokaze na njemačkom jeziku kojima obogaćuju školske priredbe. Profesorica Krznarić bavi se i znanstvenim radom, od osnutka Visoke tehničke škole u Bjelovaru, predaje njemački jezik na studiju mehatronike i sestrinstva. Višegodišnji znanstveni rad ove je godine okrunila objavljivanjem njemačko-hrvatskog rječnika s gramatikom.

PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI RAD U ODGOJU I OBRAZOVANJU dobile su:
Prof. MARIJA BENKEK - Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola
Marija Benkek počela je raditi kao nastavnica kuharstva u Turističko-ugostiteljskoj školi Bjelovar 1993. godine. Otada se ističe svojom nesebičnošću i razumijevanjem učenika, roditelja i kolega. Nastavnica Benkek kontinuirano priprema učenike za strukovna natjecanja i smotre, sudjeluje u organizaciji svih događaja u Školi, aktivno se uključuje u rješavanje učeničkih problema, savjetuje roditelje te pokazuje posebnu brigu za učenike s teškoćama u razvoju. S njom je užitak raditi jer je uvijek spremna za šalu i stvaranje pozitivnog radnog ozračja.

Prof. GORDANA PETAK - Komercijalna i trgovačka škola
Gordana Petak završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu i nakon rada u gospodarstvu, zaposlila se 1991. godine u Komercijalnoj i trgovačkoj školi u kojoj radi do preranog umirovljenja 2009. godine. Malo je onih koji su tako predano radili kao profesorica Petak. Cijenila je stručnost i radišnost kod svojih učenika i sama se u svemu usavršavala. U svom je radu njegovala suradnju, kako s učenicima, tako i s roditeljima, kolegama i svim ostalim zaposlenicima Škole. Promocijske aktivnosti koje je predavala bile su njezin omiljeni predmet. Nema učionice gdje se ne vidi trag njezinih ruku i duha. Potaknula je obilježavanje Međunarodnog dana potrošača koji je prihvaćen i kao dan Škole.

Prof. RADOJKA BAJIĆ - Tehnička škola
Profesorica Radojka Bajić već preko trideset godina predaje matematiku i još uvijek tvrdi da je to predmet koji je najljepše predavati. Svoj radni vijek počela je u Čazmi da bi ubrzo prešla u Ekonomsku školu u Bjelovaru, a zatim u Tehničku u kojoj ostaje do danas. Uz predan rad u razredu aktivna je u sindikatu i školskom savjetu, član je povjerenstva za kvalitetu, stalno se usavršava i prati moderne trendove u struci, a njezini razredi i učenici postižu vrlo zapažene rezultate na natjecanjima.

Nagrađeni učenici:
Kruno Tomola Fabro - Tehnička škola
- učenik 4.c razreda Tehničke škole Bjelovar. Sva četiri razreda završio je s odličnim uspjehom, dva puta osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju u programiranju, 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike što mu omogućuje izravan upis na Fakultet elektrotehnike i računarstva i srodne fakultete. Zaljubljenik je u rasne konje, te u slobodno vrijeme igra i šah.

Marko Hrebak - Komercijalna i trgovačka škola
- učenik 4.a razreda Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. Sve je četiri godine završio s odličnim uspjehom, redovito je sudjelovao na natjecanjima iz hrvatskog jezika, a ove godine osvojio treće mjesto na županijskoj razini. Sudjelovao je u radu dramske skupine, te bio dio tima koji je na međužupanijskom natjecanju komercijalista osvojio prvo mjesto. Omiljen je među učenicima i nastavnicima.

Ivan Domšić - Ekonomska i birotehnička škola
- učenik 4.a razreda - Ivan je dva puta osvojio prvo mjesto na natjecanjima, iz matematike i knjigovodstva s bilanciranjem, osim toga pokazuje i veliki interes za strane jezike. Dakle svestran je i uspješan, ali i korektan, komunikativan, iskren, uzornog vladanja i uvijek spreman pomoći.
Tamara Miljuš - Gimnazija
- učenica 4.d razreda Tamara je već sada mlada znanstvenica. Zbog iznimnih uspjeha na državnim natjecanjima iz kemije, sudjelovala je na pripremama za Olimpijadu iz kemije na PMF-u u Zagrebu, a pozvana je i u međunarodnu „Ljetnu školu znanosti“ u Višnjanu. Osim što je uspješna mlada znanstvenica, Tamara je i jako dobra prijateljica, ističu njezini kolege iz razreda.
Zrinka Pečar - Medicinska škola
- učenica četvrtog razreda Medicinske škole Bjelovar. Sve četiri godine završila je s odličnim uspjehom i vrlo visokim prosjekom ocjena. Na državnom natjecanju Schola Medica osvojila je prvo mjesto. Najbolja je sportašica Škole i sudjeluje u svim humanitarnim akcijama.

Tomislav Kurtanjek - Obrtnička škola
- učenik završnog razreda Obrtničke škole Bjelovar. Osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara čime je dokazao da je trenutno najbolji elektromehaničar od svih natjecatelja iz cijele Hrvatske. Tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja postizao je odličan uspjeh u programu naukovanja, a u slobodno vrijeme bavi se programiranjem.

Denis Sulcer - Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola
- učenik 4.a razreda Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Denis je bio odličan učenik tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja, osvojio je 3. mjesto na županijskom natjecanju iz francuskog jezika, sudjelovao na međunarodnoj manifestaciji „Božić u Europi“, u praktičnoj nastavi dobio je sve pohvale, a sudjelovao je i u gotovo svim humanitarnim akcijama i aktivnostima Škole. U slobodno vrijeme svira u domskom bendu i folkloru.
Martina Đurđević - Glazbena škola Vatroslava Lisinskog
- učenica 4. razreda srednje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i Gimnazije Bjelovar. Vrlo je uspješna u solo pjevanju, sve razrede završila je s odličnim uspjehom i sudjelovala na brojnim natjecanjima na kojima je uvijek osvajala jedno od prva tri mjesta.

Nagrađeni razredi:
3.d - Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar - razrednica prof. Dejana Končar
- prosječna ocjena razreda u sve tri godine školovanja je 4,1. Njihovi nastavnici ističu da su disciplinirani, aktivni, korektni, uzajamno se poštuju i ugodno je s njima raditi.
4.b Gimnazija Bjelovar - razrednica prof. Vesna Krgović.
- njihova je prosječna ocjena tijekom srednjoškolskog obrazovanja 4,45. Aktivno sudjeluju na natjecanjima, u izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima, od glazbenih do sportskih, te humanitarnim akcijama. Pobjednici su naše Županije u natjecanju učenika u poznavanju povijesti Domovinskog rata „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“.
- 3.c razred Medicinske škole Bjelovar - razrednica prof. Željka Holjević.
- razred je ove godine postigao prosječnu ocjenu 4,01. ima samo 14 sati izostanaka po učeniku, vrlo je angažiran u promidžbi svoje struke i humanitarnim akcijama te raznim školskim i izvanškolskim aktivnostima.
- 3.d razred Obrtničke škole Bjelovar - razrednica prof. Đurđa Valinčić.
- ovaj se razred izdiže iznad svih u Školi, prosječnom ocjenom, sudjelovanjem u školskim i izvanškolskim aktivnostima, odnosom prema radu i svim učenicima i zaposlenicima Škole. Ima dva državna prvaka, na području elektromehanike i u kick boxu.
- 2.c razred Tehničke škole Bjelovar - razrednik prof. Josip Sabolić.
- prosječna ocjena razreda na polugodištu bila je 4,1. Razred ima najmanje izostanaka, a ističu se sudjelovanjem na mnogim natjecanjima, u humanitarnim akcijama, slobodnim aktivnostima, te iznimno dobrim odnosom prema svim u Školi.
- 1.f razred Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar - razrednica - Dušanka Karlo.
- razred čine učenici iz raznih i vrlo udaljenih mjesta, kojima to nije prepreka već razlog za slogu i zajedništvo. Aktivno sudjeluju u svemu što se događa u školi i oko nje. Kamo god dođu i što god čine, ostavljaju za sobom nešto lijepo.

NAGRADA ZA HUMANO DJELO U ODGOJU I OBRAZOVANJU
SKUPINA „SRCE IZ ORMARA“ - Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola
Posebno priznanje i nagradu za humano djelo u odgoju i obrazovanju Fond ove godine dodjeljuje skupini učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, pripadnicima nekoliko razrednih odjela objedinjenima zajedničkim imenom „Srce iz ormara“, i zajedničkim ciljem, a to je prikupljanje odjeće, obuće i sličnih potrepština za one kojima je to najpotrebnije.